Ajankohtaista LTOL:n alueellisilta neuvottelupäiviltä 24.-25.5.

Mukavaa kesäkuun alkua kaikille ja onnittelut valmistuneille!

Pääsin osallistumaan ainejärjestöaktiivin ja opiskelijan näkökulmasta viikko sitten Lastentarhaopettajaliiton järjestämille alueellisille neuvottelupäiville, jotka pidettiin täällä Oulussa. Koulutus keskittyi muun muassa ajankohtaisiin koulutuspoliittisiin asioihin, uuteen varhaiskasvatuslakiin, järjestö- ja viestintäasioihin, SAK-aikaan ja palkkaukseen. Kuten ymmärtää saattaa, kaksipäiväisen seminaarin aikana tulee paljon asiaa. Jaoin jotakin instagramissa storyn puolella kumpanakin päivänä, mutta halusin kuitenkin tehdä ranskalaisin viivoin pienen tiivistelmän siitä, mitä minulle jäi ehkä päällimmäisenä koulutuksesta mieleen, ja jakaa ne teille.

-Työelämässä olevat ja kun sinne siirrytte: pitäkää puolenne SAK-ajan kanssa. Suunnittelu-, kehittämis- ja arviointiaikaa on 13% työajasta eli noin 5 tuntia viikossa. Tätä aikaa ei saa pilkkoa liian pieniin osiin, se EI sisällä tiimipalaveria tai talon palaveria, EIKÄ myöskään vanhempien tapaamisia. Siitä missä suunnitteluaika pidetään, sovitaan esimiehen kanssa, mutta jos SAK-aika on pidettävä työpaikalla, on siihen tarjottava asianmukaiset tilat. Hyvä suunnittelu on laadukkaan varhaiskasvatuksen perusta!

-Varhaiskasvatussuunnitelman tekemistä EI voi ulkoistaa

-Muistakaa lukea työsopimuksenne tarkkaan

-Uusi varhaiskasvatuslaki astuu toivon mukaan voimaan 1.8.2018, siitä päätös mahdollisesti kesäkuun aikana, siitä voit lukea lisää täältä: https://www.oaj.fi/cs/oaj/varhaiskasvatuslaki

-Uuden varhaiskasvatuslain astuessa voimaan alkaa työskentely esimerkiksi tarkempien tehtävänkuvien määrittelyssä (varhaiskasvatuksen sosionomi, lastenhoitaja)

-Tavoitteena OVTES

Muistakaa, että me olemme opettajia!

 

Mukavaa ja aurinkoista kesää kaikille!

Sonja

Lastarit ry puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s