”Me ympäristökasvattajat”

Tiina Nurmela ja Tanja Pantsar, 24.11.2020.

”Touhula tarjoaa työntekijöilleen stipendejä erilaisista koulutuksista ja tutkinnoista, yksi tällaisista on Ympäristökasvattajan tutkinto. Me tartuimme tähän tarjoukseen talvella 2019 ja valmistumme maaliskuussa 2021.

Viittä vaille valmiina ympäristökasvattajina haluamme kertoa, miksi juuri sinun kannattaisi tarttua tähän tarjoukseen ja lähteä suorittamaan ympäristökasvattajan tutkintoa. Tutkinnosta hyötyy niin koko työyhteisö kuin sinä itse.

Työyhteisö hyötyy koulutuksesta tehtävien kautta muun muassa opintoihin kuuluvan kehittämishankeen muodossa. Hanke voi olla melkein mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Me olemme molemmat luoneet päiväkodeillemme uuden pedagogisen luonto ja metsä -kansion, joka sisältää konkreettisia toimintavinkkejä luonnossa toimimiseen.

Henkilökohtaisesti koulutuksesta saa ainutlaatuisia kokemuksia, elämyksiä ja oivalluksia sekä konkreettisia työkaluja ja osaamista esimerkiksi kestävään kehitykseen liittyen.  Meille esimerkiksi riippumattoyö Rokualla tulee jäämään mieleemme loppuiäks

Yksi tärkeä koulutuksen anti on verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa, saada vertaistukea ja oppia toisilta. Koulutuksen kulku on hyvin joustava ja opiskelija ystävällinen, joka tarjoaa paljon toiminnallista lähiopetusta. Opiskelija pääsee tekemään tutkinnosta itsensä näköisen, sillä tutkinnon tehtävät voi suorittaa monella eri tavalla, mikä sinulle itsellesi on parhain.

Koulutus sopii sekä kokeneille metsänkävijöille, mutta myös niille, jotka vielä arkailevat luontoon menemistä lasten kanssa. Koulutus on näyttänyt myös meille kokeneille kasvattajille sen, että varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden tavoitteet voi toteuttaa ulkona oppien.

Meidän viestimme muille varhaiskasvattajille on: Viekää rohkeasti toimintaa eri oppimisympäristöihin, luontoon, metsäpoluille ja pihoille luovuutta käyttäen! Hankkikaa kokemuksia ja elämyksiä yhdessä lasten kanssa, tutkikaa ja oivaltakaa yhdessä maailmaa

”Ympäristökasvattajan työ on maailman tärkeintä työtä. Ympäristökasvattaja edistää kestävää elämäntapaa, lisää ympärillään ympäristöherkkyyttä ja -tuntemusta.  Ympäristöalan erikoisammattitutkinto Syklissä antaa loistavat lähtökohdat muutoksen tukemiseen – tule mukaan muuttamaan maailmaa!”

Lisätietoja ympäristokasvattajan tutkinnosta löydät Suomen ympäristöopisto Syklin sivuilta.

Tiina Nurmela
Varhaiskasvatuksen opettaja
Touhula Linnanmaa, Oulu

Tarja Pantsar
Varhaiskasvatuksen opettaja
Touhula Murto, Tyrnävä”

Blogipostaus julkaistu Touhula-päiväkodit -nettisivuilla 24.11.2020.

Alkuperäisen julkaisun löydät osoitteesta: https://touhula.fi/blogi/me-ymparistokasvattajat/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s